Δώρο νοσταλγικό: κασετοστυλοθήκη (κασέτες + μπικ = λαβ )

Μόνο αν η εικόνα ενός στυλό και μιας παλιάς κασέτας θα σας κάνανε να χαμογελάσετε αναπολώντας περασμένα χρόνια, όταν αγωνιζόμασταν να περισώσουμε τις μουσικές μας, τυλίγοντας τις μαγνητοταινίες που μας μασούσε άγαρμπα και άκαρδα το κασετόφωνο, θα μπορέσετε να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνει η κασετοστυλοθήκη s.theta.

Η κασετοστυλοθήκη είναι ένα χρηστικό, διακοσμητικό, αλλά κυρίως νοσταλγικό αντικείμενο. Προορίζεται για μουσικόφιλους που ζήσανε την εποχή του πειρατικού ραδιόφωνου και του walkman. Βασικά υλικά της είναι δυο αντικείμενα σύμβολα: η κασέτα και το κλασικό στυλό μπικ. Το μπικ, αν θυμάστε, είχε τις ίδιες αναλογίες με τις οπές των καρουλιών, οπότε ήταν και το πιο κοινό εργαλείο που χρησιμοποιούσαμε για να τα περιστρέψουμε με ταχύτητα, ώστε να επαναφέρουμε την μασημένη ταινία στη θέση της, για να ξανακούσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια.

Για την κατασκευή της κασετοστυλοθήκης, δυο παλαιές κασέτες έχουν πακτωθεί μέσα σε επιχρωματισμένο τσιμέντο, με τρόπο που να μπορούν να υποδεχθούν στα καρούλια τους 2 στυλό μπικ. Τα υπόλοιπα στυλό, τοποθετούνται ελέυθερα σε οριζόντια θέση ανάμεσα στο κενό που δημιουργείται μεταξύ των κασετών.

Αγαπήσαμε αυτό το αντικείμενο γιατί, περά από τον χρηστικό του χαρακτήρα, επειδή καταφέρνει να κλείνει το μάτι  σε όσους μπορούν να συνδεθούν μαζί του. Σα να έχει στήσει μια μικρή γλυκιά συνωμοσία αναμνήσεων. Η νοσταλγία είναι ένα συναίσθημα πολύτιμο. Δώστε της χώρο για να σας ζεστάνει και να σας δώσει δύναμη για κάθε δυσκολία ή αναποδιά που μπορεί να σας παρουσιαστεί.

Τη λατρεία μας για τις κασέτες βρήκάμε την ευκαιρια να την εκφράσαμε με αυτο το αντικέιμενο που έγινε για να προσφερθει ως δώρο κατα παραγγελία.  Επίσης, εκφράστηκε και στην πρόσφατη δράση μας με την «Ομορφούλα», κατά την διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες ανάμεσα στα άλλα ωραία που κάναμε παρέα, μοιραστήκαμε μουσικές από παλαιές μας κασέτες.

Κράτα το

Κράτα το

Scroll to Top