3 καρέκλες, 3 πρωταγωνιστές, 1 ταινία: Ας περιμένουν οι γυναίκες!

Την ταινία “ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ” την αγαπάμε γιατί μας κάνει και γελάμε κάθε, μα κάθε, φορά που την βλέπουμε. Για τον ευφυή τρόπο με τον οποίο αποδίδει την ελληνική πραγματικότητα αλλά και γιατί συχνά τοποθετείται έκτος πραγματικότητας – σε μια σουρεαλιστική διάσταση, όπου τα όνειρα και οι υπαρξιακές ανησυχίες των πρωταγωνιστών γεννούν κορυφαίες, αξέχαστες ατάκες. Διαχρονική, καυστική και ρομαντική ταυτόχρονα. Ύμνος στην λαϊκή κουλτούρα, αλλά με ποιητικό-φιλοσοφική διάθεση. Μια ταινία οξύμωρη, σαρκαστική και πάνω από όλα αληθινή.

Για να οπτικοποιήσουμε τους χαρακτήρες των τριών μπατζανάκηδων χρησιμοποιήσαμε πλαστικές καρέκλες, ένα σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής . Επιπλέον, θεωρήσαμε ότι η καρέκλα, ως αντικείμενο, συμβολίζει με αμεσότητα την έννοια της στάσης, της διαρκούς αναβολής της αναχώρησης.

Καρέκλα Αντώνης: Εδώ μιλάμε για ήρωα ορισμό του ΠΑΣΟΚ. Ο μπατζανάκης με το κύρος του Πασοκτσή που μπορεί να βρίσκει «θέσεις» στους οπαδούς του κόμματος ή και σε άσχετους προκειμένου να ψηφίσουν το κόμμα. Έτσι, το μαξιλαράκι ΠΑΣΟΚ είναι ένας ύμνος στο ρουσφέτι. Μερσεντές, κοστούμια, δάνεια, καζίνο, χρωματίζουν την κορυφή της καρέκλας χρυσή με την προοπτική μελλοντικά  να μετασχηματιστεί σε υπουργικό θρόνο.

Καρέκλα Πάνος: Μονίμως ερωτευμένος, καψούρης, με βαρύ νταλγκά για την πανέμορφη και την κάθε πανέμορφη κοπέλα που συνάντησε ή συναντά τυχαία. Παράφορα δοσμένος στην ιδέα του έρωτα. Δίνει την καρδιά του ακόμη και όταν ξέρει πως ουσιαστικά την πετάει. Τα γαρίφαλα μας μεταφέρουν στιγμιαία στα λουλούδια που έχουν θυσιαστεί κατά καιρούς στα σκυλάδικα για μικρές ή μεγάλες καψούρες.

         

Καρέκλα Μιχάλης: Από τη μία φερέφωνο του Πάνου, από την άλλη φιλοσοφημένος αναλυτής επί παντός επιστητού, ο Μιχάλης μορφοποιείται  ως καρέκλα γεμάτη  ατάκες, με φιλοσοφημένες σκέψεις, συμβουλές ή ηθικολογικές παρατηρήσεις, δεμένη όμως με σχοινί, εξαρτημένος από τους από τους μπατζανάκηδες του. Το σχοινί λειτουργεί και ως αναφορά στη σκηνή με τη «Μανούλα σου».

        

Οι καρέκλες ΑΝΤΩΝΗΣ, ΠΑΝΟΣ & ΜΙΧΑΛΗΣ δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της Έκθεσης ΑΓΑΠΕΣ  που φιλοξενήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στον δεύτερο όροφο του TABYA, με στόχο να επικοινωνήσει την ιδέα μας σε παλιούς και νέους φίλους. Το έργο διατίθεται προς πώληση ως ενιαίο σύνολο.

Με κάθε αγορά σας από το εργαστήρι s.theta στηρίζετε έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την καλλιτεχνική δράση.
Για πληροφορίες: 6976432625 /  info@stheta.com

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Scroll to Top