Κάτι περισσότερο από προσωποποιημένα δώρα

Τα προσωποποιημένα δώρα είναι συχνά τυποποιημένα εκτυπώσιμα ή χαράξιμα προϊόντα στα οποία αναγράφονται κατά παραγγελία ονόματα ή προσαρμόζονται φωτογραφίες . Προϊόντα με ονόματα βρίσκονται μάλιστα και ετοιμοπαράδοτα, αραδιασμένα σε ράφια αλφαβητικά , έτοιμα να ταιριάξουν σε κάποιον παραλήπτη με σχετικά διαδεδομένο όνομα. Το εργαστήρι s.theta κάνει κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Συνθέτει το κάθε δώρο ανάλογα με τις προτιμήσεις ή με τα χαρακτηριστικά του παραλήπτη ή εμπνέεται από κάποια συγκεκριμένη περίσταση ή γεγονός. Ακόμα και με μοναδικό στοιχείο ένα όνομα, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό. Συνήθως, όμως λαμβάνουμε  δεδομένα για αγαπημένα τραγούδια, ταινίες, μέρη ή συνήθειες και φτιάχνουμε μοναδικούς συνδυασμούς που σημαίνουν κάτι μόνο για τον παραλήπτη και τον δωρητή.

Για παράδειγμα ή κάβα “Κωνσταντ-οίνος” φτίαχτηκε για δώρο βάπτισης στον μικρό Κωνσταντίνο. Αποτελεί μια έμπρακτη προτροπή για να συλλεχθούν 18 κρασιά, 1 κάθε χρόνο μέχρι τα 18, με την λογική να γίνει με αυτά ένα ωράιο πάρτυ .

Το κάθε δώρο s.theta συνοδεύεται από αναλυτικό καρτελάκι που περιγράφει τα υλικά και τις τεχνικές που πραγματοποιήθηκαν και επεξηγεί το σκεπτικό της δημιουργίας του δώρου. Επίσης, κάνει αντιληπτό στον παραλήπτη ότι το δώρο φτιάχτηκε ειδικά για αυτόν και πως ακόμη και από μόνη της  η επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας δημιουργίας δώρου, πιο χρονοβόρας από την αγορά ενός φιξ προϊόντος, δείχνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του δωρητή  και την επιθυμία του να του χαρίσει κάτι σπέσιαλ και μοναδικό.

Επίσης,  για όσους δεν θέλουν να «ρισκάρουν» ή με την δημιουργία εκ του μηδενός ενός δώρου, ή δεν εχουν τον απαιτούμενο χρόνο διαθέσιμο, κάποιες από τις ιδέες μας για παιχνίδια ή διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα μπορούν να προσωποποιηθούν με την ενσωμάτωση συμβολισμών ή αρχικών ή ονομάτων. Όπως για παράδειγμα, Τα ζάρια των παραμυθιών”, που διαμορφώνονται με ζωγραφική στο χέρι ανάλογα με συγκεκριμένες παραμέτρους.

Το εργαστήρι μας πέρα από τα προσωποποιημένα έργα που δημιουργεί, κατά καιρούς συνθέτει αντικείμενα ή ζωγραφικές αναπαραστάσεις που κυκλοφορούν σε αριθμημένα προϊόντα. Αυτά φέρουν την σφραγίδα μας και αντικατοπτρίζουν την αισθητική και την «κατά της τυποποίησης» ιδεολογία μας. Τέτοιες σειρές λόγου χάριν ήταν οι Κρύπτιες λαμπάδες” ή το “Πα-γούρι s.theta”.

Θα χαρούμε να δημιουργήσουμε κάτι για εσάς και τους αγαπημένους σας!

Scroll to Top