Φτιάξε την Άνοιξη σου!

Η αγάπη μας για την μουσική και τις νότες μπορεί άνετα να συναγωνιστεί την αγάπη μας για τον ήλιο, την άνοιξη ως εποχή, αλλά και ως ετήσια υπόσχεση καλοκαιρίας, ψυχικής ανάτασης και ευφορίας. Αγαπάμε τα κοντομάνικα και τα ανοιξιάτικα χαμόγελα. Τα λουλούδια, που αρχίζουν να ετοιμάζουν φρέσκους μίσχους και άνθη, τα δέντρα, που γεμάτα από τους χυμούς της ζωής, είναι έτοιμα να μας εκπλήξουν με τα σχήματα των κλαδιών που θα δημιουργήσουν, αναζητώντας τον ήλιο και πάντα φτάνοντας κοντά του, μας εμπνέουν για την δημιουργία και την υλοποίηση  των νέων μας ιδεών. Ανανέωση, καλή διάθεση, περίσσια όρεξη για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, είναι λίγα μόνο από τα αισθήματα που μας πλημμυρίζουν αυτόν τον καιρό.

Θυμόμαστε με αγάπη το τραγούδι της  Smyrna orchestra “Συνάντησα την Άνοιξη” (φιλική συμμετοχή Ερωφίλη, μουσική Βάσω Αλλαγιάννη – στίχοι Αλέξανδρος Στεφόπουλος), που εικονογραφήσαμε, σχεδιάζοντας και χρωματίζοντας καρέ – καρέ την ίδια την Άνοιξη αυτοπροσώπως, δημιουργώντας ένα βίντεο όπου μια ζωγραφιά ανθίζει σαν ένα λουλούδι.

Με παιχνιδιάρικη διάθεση, σας προσκαλούμε να παίξετε κι εσείς με την Άνοιξη, χρωματίζοντάς την και στέλνοντάς την σε μας, ώστε να συμμετέχετε με τον τρόπο σας κι εσείς στο δημιουργικό άνθισμα της ζωγραφιστής εποχής που αγαπάμε. Γιατί “την άνοιξη αν δεν την βρεις, την φτιάχνεις”, όπως είπε και ο ποιητής. Εκτυπώστε την παρακάτω ασπρόμαυρη εικόνα και γεμίστε τα περιγράμματα με τα χρώματα που σας εμπνέεουν.

Ας είναι αυτή μόνο η αρχή, για μια σούπερ χρωματιστή, παιχνιδιάρικη και δημιουργική άνοιξη!

 

img226

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Scroll to Top