Όταν το γούρι γίνεται προσωπική υπόθεση

Ανάμεσα στα χριστουγεννιάτικα project που το εργαστήρι stheta ανέλαβε φέτος, ξεχωρίζουμε, αυτό της δημιουργίας των προσωπικών γουριών που μας ανατέθηκε αρκετά έγκαιρα ώστε να έχουμε όλο τον χρόνο που χρειάστηκε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η δωρήτρια, ήθελε γούρια για τα αγαπημένα μέλη της οικογένειας της και φίλους της, άθραυστα ώστε να μπορούν να ταχυδρομηθούν. Μας αρέσει η ιδέα το γούρι να συμβολίζει και μια γενικότερη ιδέα και μια και ζούμε σε εποχή με αρκετά γρήγορους ρυθμούς, θελήσαμε να δώσουμε στα γούρια σχήμα μικρού μαξιλαριού, ώστε να υπονοείτε η ιδέα της ανάπαυσης, της χαλάρωσης και της ηρεμίας, που σίγουρα είναι τύχη να τα έχουμε!

stheta-charms-29 stheta-charms-21 stheta-charms-19

Διαλέξαμε με αγάπη τα υφάσματα, στοιχεία και διακοσμητικά μοτίβα που χαρακτηρίζουν τους τελικούς αποδέκτες των γουριών. Θελήσαμε να υπάρχει μια γιορτινή ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων που να αποδοθεί με αρμονία και να αποπνέει χαρούμενη διάθεση. Αγγελάκια, ματόχαντρα, κουδουνάκια, ρόδια και χιονονιφάδες, σε πλήρη συγχρονισμό με χριστουγεννιάτικα έλατα, ταράνδους,  και τριφύλλια, ώστε η καλή τύχη, η χαρά και το χαμόγελο να κατακλύσουν τον κόσμο!

Όμως δεν μας έφτανε αυτό! Όλα τα μικρά μαξιλαράκια, έχουν μια μικρή τσεπούλα ραμμένη πάνω τους, ώστε να μπορεί ο τυχερός που το έχει να γράφει σε μικρά χαρτάκια ευχές ή όνειρα που δεν θέλει να ξεχάσει και που θα φυλάσσονται εκεί γλυκά μέχρι να πραγματοποιηθούν. Ίσως ακόμη μικρές χαρούμενες σκέψεις ή μηνύματα! Οτιδήποτε!

Τα μαξιλαράκια – γούρια ράφτηκαν ένα ένα με αγάπη, τα μονογράμματα των προσώπων για τα οποία δημιουργήθηκαν κεντήθηκαν, τα ονόματα τους ράφτηκαν αφού πρώτα τυπώθηκαν σε ύφασμα και τέλος μετά την προσθήκη των μεταλλικών στοιχείων, γεμίστηκαν με απαλή αφράτη γέμιση. αλλά και αποξηραμένα άνθη λεβάντας, ώστε το άρωμα του αγρού να δίνει μια τελική σούπερ πινελιά, ξεσηκώνοντας και την όσφρηνση στο παιχνίδι της χαράς!

Ετοιμάσαμε καρτελάκια με ευχές και τέλος πακετάραμε με απλότητα!

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη σε όλους!

 

Scroll to Top