Η s.theta είναι ένα εργαστήριο κατά της τυποποίησης.

Η s.theta είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι που δεν ακολουθεί τις συνηθισμένες και κοινές πρακτικές για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός δημιουργήματος. Στην s.theta συνθέτουμε όνειρα και επιθυμίες σε έργα τέχνης και χρηστικά αντικείμενα, που διηγούνται ιστορίες, εκπέμπουν μηνύματα, απεικονίζουν στην ύλη αναμνήσεις και συναισθήματα.

Θέλουμε να ακούσουμε για όσα αγαπάτε, για εκείνα που σας κάνουν να χαμογελάτε, για τα τραγούδια που χορεύετε, για ό,τι λατρεύετε, και κυρίως για τις ιδέες σας.

Εσείς, μοιραστείτε άφοβα. Μόνο έτσι μας βοηθάτε να καταλάβουμε την επιθυμία σας, να νιώσουμε την αγάπη σας· μας βοηθάτε, εντέλει, να τους δώσουμε μορφή και περιεχόμενο, μεταμορφώνοντάς τα σε δώρο για εσάς τους ίδιους ή για ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.

Θα χαρούμε πολύ να δουλέψουμε μαζί, να επεξεργαστούμε μαζί μια δική σας ιδέα. Ή μπορείτε να μας αφήσετε να σας εκπλήξουμε! Το αποτέλεσμα; Θα μπορούσε να είναι ο,τιδήποτε. Μια δημιουργία, ωστόσο, που σίγουρα θα είναι πρωτότυπη και μοναδική.

Η ιστορία μας

Μια αγαπημένη μας συνήθεια, να φτιάχνουμε ιδιαίτερα και πρωτότυπα δώρα για ανθρώπους που αγαπάμε, εξελίχθηκε σε μια ιδέα· μια ιδέα που αναπτύχθηκε, μεγάλωσε κι έγινε το εργαστήρι που ονομάσαμε s.theta.

Κοιτάμε τον κόσμο με διαφορετικές ματιές, μα εστιάζουμε και οι δυο στον άνθρωπο, τη χαρά και τη δημιουργία. Θέλουμε η s.theta να προσφέρει μικρές και μεγάλες ιστορίες χαράς στις ζωές των ανθρώπων.

Απολαμβάνουμε να συμμετέχουμε, αλλά και να βοηθάμε, στη δημιουργία πολιτιστικών δράσεων. Όσον αφορά την τέχνη, δε διαλέγουμε πλευρά· γινόμαστε δημιουργοί, γινόμαστε κοινό, αλλάζουμε ρόλους, προσεγγίζουμε την καλλιτεχνική διαδικασία κι από τις δύο ­φαινομενικά αντίθετες­ θέσεις.

Χριστίνα Βουμβουράκη

Η Χριστίνα Βουμβουράκη είναι αρχιτεκτόνισσα. Σχεδιάζει, διαβάζει, δε λέει πολλά, αλλά παίζει με τις λέξεις και χαμογελάει συχνά. Της αρέσουν οι ξένοι τόποι, ο κινηματογράφος και οι ιστορίες.

Στεφανία Βελδεμίρη

Η Στεφανία Βελδεμίρη είναι ζωγράφος, συντηρήτρια αρχαιολογικών ευρημάτων και έργων τέχνης. Γράφει, διαβάζει, παλεύει με τη φθορά του χρόνου, ζωγραφίζει με μανία. Της αρέσουν ο Πήτερ Παν, τα φουστάνια, τα κραγιόν και τα κόκκινα αστέρια.