Ένα t-shirt ολόκληρη ιστορία

Είναι κι αυτές οι φορές που στο εργαστήρι stheta συμβαίνει να φιλοξενούμε μικρούς φίλους. Νιώθουμε τυχερές όταν ο αυθορμητισμός, η εφευρετικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητα των μικρών παιδιών βρίσκουν τον χώρο και τα μέσα έκφρασης για να ανθίσουν.

Έτσι έγινε όταν η Αριάνα ανακάλυψε ένα μπουκαλάκι με χρώμα για υφάσματα, στον πάγκο εργασίας μας. Αφού ρώτησε και έμαθε πως χρησιμοποιείται η χρωστική για φάσματα, εφάρμοσε την τεχνική στην πράξη. Σε ένα μπλουζάκι, που έφερε η μητέρα της, ξεκίνησε να ζωγραφίζει με σίγουρες πινελιές γύρω από το όνομά της, το οποίο είναι περιτριγυρισμένο από τελίτσες, που συμβολίζουν “γκλίτερ για να γυαλίζει” .

Η μικρή μας φίλη φτιάχνει μια ιστορία για κάθε τι που ζωγραφίζει, τη στιγμή που το ζωγραφίζει. Κάτω αριστερά έχει ζωγραφίσει το κομοδίνο της. Στο κάτω κεντρικό μέρος της μπλούζας, υπάρχει ένα λουλούδι που είναι ποδήλατο με ρόδες – νότες. Kαι φυσικά, πολυ γκλίτερ (τελίστες) και φως, “για να το βλέπουν τα ζωάκια και να κάνουν στην άκρη να μην τα πατήσει”. Δίπλα στο λουλουδοποδήλατο υπάρχει μια μπάλα, που έχει μια σκεπή από πάνω της, “για να μπορούν όλοι να ξέρουν πιο είναι το επάνω μέρος της”.

Πάνω από το όνομα της μικρούλας υπάρχει ο ήλιος, “ώστε να μεγαλώσει το λουλούδοποδήλατο”, ενώ στο μανίκι υπάρχει μια καρδιά που έχει ένα Χ στο κέντρο της. Όχι η καρδιά δεν είναι σπασμένη, μας εξηγεί η Αριάνα. “Είναι το σημείο που κρύβεται ένας θησαυρός.”

Όση ώρα ζωγράφιζε το μπλουζάκι της η Αριάνα, ενώ ταυτόχρονα οι υφασματένιες ζωγραφιές της, ζωντάνευαν μικρές ιστορίες, αυτό που στ’ αλήθεια γίνονταν, ήταν κάτι πολύ περισσότερο. Η Αριάνα δεν αποκτούσε απλώς ένα νέο μπλουζάκι, μα κάτι πολύ περισσότερο πολύτιμο:  μια ανάμνηση ήρεμης και ευτυχισμένης δημιουργικότητας, με την ενθάρρυνση και την αποδοχή της μαμάς της.

Στο εργαστήρι stheta, η ύλη είναι το μέσο για την έκφραση της αγάπης.

Δείτε τι ακριβώς κάνουμε εδώ: Εργαστήρι stheta
Δείτε πως μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί μας εδώ:Πώς θα παραγγείλω ένα έργο esθήτα;

Επικοινωνήστε μαζί μας, με όποιον τρόπο σας βολεύει:
Μέσω Email,στο info@stheta.com,
Συμπληρώνοντας την Φόρμα επικοινωνίας
Τηλεφωνικά,
στα  +30 6976432625 / +30 6944288291
Ή προγραμματίστε μια συνάντηση μαζί μας στο εργαστήριο,στη διεύθυνση:
Ανδρέου Δημητρίου 12,, Συκιές 56626, Θεσσαλονίκη

Scroll to Top