Αγαπάμε την λαϊκή τέχνη και την λιτή της ομορφιά

 

sewing-machine-925458_1920

Η διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν είναι για μας ο τίτλος ενός άρθρου, μια διάλεξης ή μια θεωρητική συζήτηση. Χρησιμοποιούμε με ιδιαίτερη αγάπη παραδοσιακές μεθόδους εργασίας. Εντάσσοντας τις μεθόδους αυτές καθημερινά στην δουλειά μας, κρατάμε ζωντανή την τεχνογνωσία και την λαϊκή κουλτούρα του τόπου μας.

knit-1163328_1920Το εργαστήρι stheta κρατώντας ζωντανές πολλές από τις παραδοσιακές τέχνες που τείνουν προς εξαφάνιση από την γραμμή παραγωγής, μέσω της εφαρμογής τους ως μεθόδους εργασίας μας, θέλουμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι που βοηθάει στην πρακτικά στην διάσωση τους. Δουλεύουμε για πολλή ώρα με μεράκι, στο χέρι, ότι οι περισσότεροι ίσως θα αναζητούσαν σε κάποιο ράφι πολυκαταστήματος με τυποποιημένα προϊόντα. Έτσι κάθε έργο μας, ακόμη και αυτά που στηρίζονται σε κοινό άξονα, έμπνευσης, είναι τελείως μοναδικά.

Έτσι συμβαίνει και με το ράψιμο και το κέντημα, που αγαπούμε να συνδυάζουμε για να φτιάχνουμε μοναδικές αγάπες για εσάς και τους αγαπημένους σας, μοναδικές όσο η κάθε βελονιά. Προσεχτικά επιλεγμένα, άριστης ποιότητας υλικά, συνδυασμένα παραδοσιακά αλλά και ανατρεπτικά μεταξύ τους, με την σκέψη τη στιγμή της δημιουργίας αποκλειστικά στην αγάπη του δωρητή για τον παραλήπτη του δώρου, τεχνογνωσία και μεράκι, κάνουν τα έργα μας, ιδιαίτερα, σαν τον κάθε άνθρωπο που αγαπήθηκε πολύ.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Scroll to Top