Γιατί στο εργαστήρι stheta χρειαζόμαστε πολύ χρόνο δημιουργίας;

Στο εργαστήρι stheta δουλεύουμε με μεράκι και αγάπη. Εξ’ ορισμού κατά της τυποποίησης, ο χρόνος για μας ,δεν είναι χρήμα. Κάθε τικ τακ του ρολογιού, από την στιγμή που λαμβάνουμε μια νέα φόρμα παραγγελίας  είναι για μας ένα δημιουργικό καρδιοχτύπι, μιας επιθυμίας το έργο που θα φτιάξουμε, να κάνει χαρούμενο τον αποδέκτη του. Θέλουμε κάθε έργο stheta να έχει μέσα του όλη την αγάπη, του ανθρώπου που μας εμπιστεύθηκε για να το δημιουργήσουμε.

Τα έργα που δημιουργούμε, είναι μοναδικά και ως τέτοια, χρειάζεται να περάσουν από πολλά στάδια προετοιμασίας. Ηγείται η έμπνευση, που ακολουθείται από την σκέψη και τον σχεδιασμό. Αυτό είναι το στάδιο που ικανοποιεί το ανήσυχο πνεύμα μας. Οι ιδέες πέφτουν βροχή στο εργαστήρι  μελετώντας τα υλικά μας αλλά και εξερευνώντας ότι πιο νέο κυκλοφορεί. Κουβεντιάζουμε τις ιδέες μας κάνοντας μεγάλους περιπάτους στην πόλη. Άλλες φορές συζητάμε πίνοντας καφέ ή κρασί. Η εύρεση της ιδέας είναι το πιο σημαντικό στάδιο για μας. Μπορεί να σκεφτόμαστε για αρκετές μέρες αποκλείοντας απανωτά projects μέχρι να βρούμε τo πιο κατάλληλο, αυτό που θα μας κάνει να χαμογελάσουμε και θα φωτίσει τα μάτια μας με χαρά.

Ακολουθεί η μελέτη επιλογής υλικών και τεχνικής τεχνολογίας κατασκευής. Εκεί χρησιμοποιούμε τις επαγγελματικές μας ιδιότητες και την τεχνογνωσία ώστε η ιδέα μας, να πραγματωθεί σε ένα έργο ανθεκτικό στον χρόνο και στην χρήση. Κάνουμε έρευνα σε σχέση με τα υλικά, τους χρόνους παραγγελίας και παράδοσής τους, το κόστος που μας έχετε εσείς προσδιορίσει στην εκάστοτε παραγγελία και πειράματα  σε σχέση την πρακτική υλοποίηση της κάθε ιδέας.

Τέλος ακολουθεί, το πιο δημιουργικό για μας κομμάτι, η αυτή καθ’ αυτή κατασκευή του έργου, η υλοποίηση της ιδέας μας. Αυτό το στάδιο όσο κι αν είναι το πιο πρακτικό, μια και αφορά δημιουργικές πράξεις είναι και το πιο μαγικό. Χρησιμοποιούμε μεθόδους, που μπορεί να είναι παραδοσιακές (ζωγραφική, ξυλουργικές εργασίες, καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, κεραμική κ.λ.π.) ή άλλες που αφορούν σύγχρονα μέσα (ψηφιακή επεξεργασία εικόνας ή ήχου,  λέιζερ εκτυπώσεις, ηλεκτρολογικές εφαρμογές κ.λ.π.). Μα όσο πρακτικές κι αν είναι οι εργασίες που αφορούν αυτό στο στάδιο, ποιος είναι αυτός που δεν θα μαγευτεί καθώς μια ή περισσότερες αγάπες μετουσιώνονται σε ύλη, αντικατοπτρίζοντας, όνειρα, σκέψεις, επιθυμίες, μηνύματα; Αισθανόμαστε τυχερές κάθε φορά που η μαγική στιγμή της υλοποίησης, συμβαίνει μπροστά μας.

clock-1205634_640

Επειδή ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του κάθε πρότζεκτ πραγματοποιείται κάθε φορά για … μία και μοναδική φορά, ο χρόνος που χρειαζόμαστε, δεν ελαττώνεται καθώς ο καιρός περνάει. Παραμένει ο ίδιος, όπως και ο ενθουσιασμός μας για νέες ιδέες. Δεν έχουμε έτοιμες λύσεις στο συρτάρι μας, ούτε προσχεδιασμένα πρότζεκτ. Δεν έχουμε στην αποθήκη μας μεγάλες ποσότητες συγκεκριμένων υλικών που χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά. Κάθε φορά που ένα πρότζεκτ προκύπτει, μετά την μελέτη, αναζητούμε και προμηθευόμαστε υλικά ειδικά για αυτό.

Είμαστε εδώ για σας, που το δώρο στον εαυτό σας ή σε όσους αγαπάτε είναι μια διαδικασία αγάπης που θέλει τον… χρόνο της  και όχι μια υποχρέωση της τελευταίας στιγμής.

Αν έχεις ήδη ένα έργο  stheta, ξέρεις πως κάποιος που σε αγαπάει πάρα πολύ, σχεδίασε να σου δώσει αγάπη, πολύ καιρό πριν την λάβεις χειροπιαστή!

 

 

Scroll to Top