Τα σχολεία μόλις άνοιξαν. Τα μαθηματικά, άλλοι τα λατρευτούν, άλλοι τα μισούν. Όμως, σίγουρα δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι: 1+1=2. Ή μήπως όχι; Ας μη ξεχνάμε την μελωδική φωνή του Νίκου Παπάζογλου που μας μετέφερε την άποψη του Μανώλη Ρασούλη, ότι «μετά τον Ησαΐα ένα κι ένα κάνουν τρία» (1+1=3). Πάνω σ’ αυτόν τον προβληματισμό βασίστηκε η δημιουργία του δώρου «Τα μαθηματικά της οικογένειας». Πρόκειται για ένα εικονογραφημένο λεύκωμα που άφορα στα μαθηματικά και πως αυτά εντάσσονται στην οικογενειακή ζωή. Καλύπτει θέματα όπως: Πόσα ξέρει ένα βρέφος; / Στάδια ανάπτυξης στα Μαθηματικά βρεφών και νηπίων (αριθμοί, γεωμετρία, μέτρηση, συλλογιστική) / Προσχολικά Μαθηματικά με καθημερινό παιχνίδι / Αγάπη, το πιο βασικό συστατικό για τη σωστή ανάπτυξη ενός παιδιού.
«Τα μαθηματικά της οικογένειας» δωριστήκαν μαζί με ένα ξύλινο χρωματιστό άβακα σε ένα νιόπαντρο ζευγάρι Μαθηματικών, που μόλις απέκτησε το πρώτο του μωράκι, με πολλή αγάπη για αυτούς και την τρέλα τους με τα Μαθηματικά, που αποδεδείχθηκε ευεργετική για την ζωή τους αφού πρώτα πρώτα τους έφερε κοντά!
Κάπως έτσι δημιουργούνται τα δώρα Εσθήτα: ένας δωρητής θέλει να εκφράσει με έναν διαφορετικό τρόπο την χαρά του για ένα γεγονός. Μας αναθέτει να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό, που θα αφορά συγκεκριμένους ανθρώπους με συγκεκριμένες αγάπες, για να τους χαρίσει στην ουσία πέρα από ευχές, ζεστασιά χαμόγελα ή συγκίνηση.
Τι θα προέκυπτε αν το ζευγάρι αγαπούσε την Χημεία, την Ιστορία ή την Γεωγραφία, ποιος ξέρει; Κάθε περίπτωση είναι μοναδική, όποτε δίνει εξίσου μοναδικές απαντήσεις που μπορούν να πάρουν την μορφή ενός αντικείμενου, να αποτυπωθούν σε μια ζωγραφιά, να γίνουν παιχνίδι, ή λεύκωμα, όπως έγινε στην περίπτωση των Μαθηματικών της Οικογένειας.
Σε ότι αφορά τα δώρα που χαρίζονται με αφορμή την έλευση ενός νεογέννητου, για την επίσκεψη στο μαιευτήριο, για την πρώτη συνάντηση με το μωρό ή για τα βαφτίσια του, η οπτική μας για τα δώρα που εμπνεόμαστε είναι ότι φτιάχνουμε κάτι που θα μείνει στη ζωή του μωρού ως ενθύμιο ή θα αναπτύξει κάποιες δεξιότητες του, αλλά γιατί όχι, δημιουργούμε κάτι που δεν αφορά μονό το βρέφος μα και τους γονείς τους, υπογραμμίζοντας την δύναμη της οικογενειακής ενότητας και αγάπης.
Κράτα το