Δώρο διδακτορικού επιπέδου: ο Πλάτωνας, το Συμπόσιο και οι ακουαρέλες

Οι άνθρωποι που μας εμπιστεύονται για να δημιουργήσουμε τα δώρα για κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο μας επιλέγουν επειδή αναζητούν ως δώρο κάτι μοναδικό. Τον ουρανό με τ’ άστρα αν μπορούσαν θα χαρίζανε. Εμείς, στο εργαστήρι stheta, προσπαθούμε να σκεφτούμε και να υλοποιήσουμε όχι απλά κάτι μοναδικό, άλλα και κάτι ταιριαστό. Κάτι ιδανικό για την περίσταση και κοντά στα ενδιαφέροντα και στην προσωπικότητα του παραλήπτη.

Ένα δώρο για καλή σταδιοδρομία βρίσκουμε τρόπο να αναφέρεται στην επιστήμη ή την τέχνη του αποφοιτήσαντα.  Για παράδειγμα, για την ολοκλήρωση ενός διδακτορικού φιλοσοφίας πάνω στον Πλάτωνα, επιλέξαμε ως πρώτη ύλη μια έκδοση από «Συμπόσιο» του Πλάτωνα. Το «Συμπόσιο», ντύθηκε στο χέρι με κόκκινο ύφασμα και εικονογραφήθηκε δια χειρός Στεφανίας Βελδεμίρη, με ακουαρέλες σε κάποιες σελίδες του που γέννησαν έμπνευση. Οι ακουαρέλες λειτούργησαν εικονογραφικά. Θα μπορούσαν φυσικά, να έχουν και άλλες εκδοχές, αποτυπώθηκε όμως μόνο μια. Δηλαδή αν το μεταφράζαμε στην Πλατωνική θεώρηση του κόσμου: είναι ένα μονό θραύσμα του «αισθητού κόσμου», πάνω στον «νοητό κόσμο», τις ιδέες του βιβλίου.

Το βιβλίο αυτό δεν θα είναι απλά ένα βιβλίο. Θα είναι ένα μικρό καθημερινό αντικείμενο τέχνης και σκέψης, που αναζητά μια θέση στην βιβλιοθήκη του παραλήπτη για να του θυμίζει πόσο μοναδικός είναι.

Αν θέλετε ένα δώρο μοναδικό για κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να κουβεντιάσουμε τις ιδέες σας ή να σας προτείνουμε εμείς ιδέες.

Θα μας  βρείτε ηλεκτρονικά: στο info@stheta.com
ή συμπληρώνοντας την Φόρμα παραγγελίας
και τηλεφωνικά: στα  +30 6976432625 / +30 6944288291.

Το εργαστήρι μας στη Ανδρέου Δημητρίου 12, στις  Συκιές είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης.

 

Scroll to Top