Ζωγραφιστά ζάρια παραμυθιών

Ο Gianni Rodari είναι ο συγγραφέας της πιο γλυκιάς γραμματικής του κόσμου, της “Γραμματικής της φαντασίας” βιβλίο που αγαπάμε πάρα πολύ. Εμπνευσμένο από το βιβλίο αυτό είναι το δώρο που φτιάξαμε για δύο αδέλφια, μετά από παραγγελία οικογενειακής τους φίλης. Ένα τέτοιο δώρο ήταν μια αληθινή πρόκληση. Σκεφτήκαμε πως ότι πιο πολύτιμο δώρο που μπορούν δυο ή περισσότερα αδέλφια να μοιραστούν είναι ο κοινός παιχνιδοχρόνος! Δημιουργήσαμε έτσι, τα ζωγραφιστά ζάρια των παραμυθιών, που όταν παίζεις μαζί τους, φτιάχνεις ατέλειωτα παραμύθια!

stheta_zaria_paramithion3 stheta_zaria_paramithion2 stheta_zaria_paramithion

Κόψαμε τους ξύλινους κύβους, τους προετοιμάσαμε ώστε να δεχτούν την ζωγραφική επιφάνεια, ζωγραφίσαμε ένα σύμβολο (σε δύο από τις πλευρές υπάρχουν τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών) ή μια συμβολική εικόνα σε όλες τις πλευρές όλων των κύβων και μόλις στέγνωσαν οι μπογιές, βερνικώσαμε με οικολογικό βερνίκι τα ζάρια των παραμυθιών. Για να είναι πάντα συμμαζεμένα, ράψαμε μια όμορφη υφασμάτινη θήκη και για να κρατήσουν τα αδελφάκια για πάντα τα πρώτα παραμύθια που θα γράψουν παρέα, δημιουργήσαμε ένα μικρό χρωματιστό μπλοκάκι.

stheta_zaria_paramithion6 stheta_zaria_paramithion5

Και αν θέλετε να μάθετε πως παίζονται τα ζάρια των παραμυθιών, ιδού οι κανόνες του παιχνιδιού:

 1. Δεν υπάρχουν κανόνες
 2. Καθίστε γύρω – γύρω κατά προτίμηση στο πάτωμα.
 3. Παίζει πρώτος όποιος βρει ένα παραμύθι που στον τίτλο του περιέχει το πρώτο γράμμα από το όνομα του παίχτη.
 4. Ο πρώτος παίχτης διαλέγει στην τύχη ένα ζάρι μέσα από την μαγική θήκη.
 5. Ρίχνει το ζάρι και ανάλογα με την εικόνα που θα δει στην πάνω πλευρά του ζαριού, ξεκινάει το παραμύθι «Μια φορά κι έναν καιρό…»
 6. Όλοι οι παίκτες ακούν προσεκτικά τι λέει ο πρώτος παίκτης.
 7. Ο πρώτος παίκτης επιστρέφει το ζάρι στην μαγική θήκη.
 8. Ο δεύτερος παίχτης διαλέγει ένα ζάρι και με την σειρά του εμπνέεται από την εικόνα που θα δει σε αυτό για να συνεχίσει το παραμύθι από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος.
 9. Έτσι ο ένας παίκτης μετά τον άλλο, διαλέγει ζάρια από την θήκη, το ρίχνει και συνεχίζει την ιστορία από εκεί που την άφησε ο προηγούμενος!
 10. Όλοι οι παίκτες ακούν προσεκτικά τι λένε οι συμπαίκτες τους όταν μιλάνε, ώστε το παραμύθι να εξελίσσεται ομαλά.
 11. Κάθε τρελή ιδέα πρέπει οπωσδήποτε να λέγεται.
 12. Δεν υπάρχει καμία λάθος εκδοχή!
 13. Ότι πεις είναι πάντα σωστό!
 14. Τα παραμύθια που μπορούν να φτιαχτούν είναι άπειρα!
 15. Κερδίζουν πάντα όλοι

Ο πολύτιμος χρόνος που θα περάσουν μαζί τα αδέλφια κάνοντας γυμναστική στην… φαντασία τους είναι ένα τεράστιος θησαυρός που θα τους χαρίζει χαρά σε όλη τους την ζωή και που ποτέ κανείς δεν μπορεί να τους κλέψει.

Τα ζωγραφιστά ζάρια των παραμυθιών σε μοναδικές εικονογραφήσεις για να φτιάχνετε τα αγαπημένα σας παραμύθια, είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας για τους φανατικούς της γυμναστικής της … φαντασίας!

 

Κράτα το

Scroll to Top