Λαμπάδες s.theta 2017

Το Πάσχα, είναι η γιορτή της αγάπης και της συγχώρεσης, κυρίως για όσους νιώθουν βαθιά θρησκευτική κατάνυξη, αλλά και για όσους αγαπούν τους συμβολισμούς και το έθιμο με όλες τους τις παραδοσιακές του προεκτάσεις. Πολλές φορές το Πάσχα, μετατρέπεται  σε άλλη μια περίοδο υπερκατανάλωσης αλλά εμείς έχουμε δύο λιτές προτάσεις για σας.

λαμπάδες μηνυμάτωνΗ πρώτη πρότασή μας για λαμπάδες, έχει σαν στόχο την τρυφερή επαναφορά του πραγματικού του νοήματος του Πάσχα. Έτσι, δανειζόμαστε την κρυπτογράφηση, έναν τρόπο αποστολής μηνυμάτων που χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα, ώστε να σας εμπνεύσουμε για να στείλετε μηνύματα αγάπης και συγχώρεσης, με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο, συνάμα όμως απλό και τρυφερό.

Σε μια υφασμάτινη θήκη που θα είναι ραμμένη από τα χεράκια μας, σας προσφέρουμε:

  • 1 λαμπάδα από φυσικό κερί μέλισσας μοσχοβολιστή και απαλή στο άγγιγμα,
  • μια βαμβακερή κορδέλα
  • έναν μαρκαδόρο ειδικό για γραφή σε ύφασμα,
  • έντυπες οδηγίες για το πως θα γράψετε το μήνυμα σας και μερικά στοιχεία για το σκεπτικό και το νόημα που κρύβει η λαμπάδα.

λαμπάδες κορδέλαDSC_0003X DSC_0005X

 

 

 

 

 

Το μήνυμα θα μπορεί να διαβάσει μόνο το πρόσωπο στο οποίο έχει δωριστεί η λαμπάδα. Η κορδέλα με το μήνυμα μπορεί να φυλαχτεί σαν ένα όμορφο ενθύμιο της γεμάτης αγάπη χειρονομίας σας. Όσο για την υφασμάτινη χειροποίητη θήκη μπορεί να χρησιμέψει για την φύλαξη αποξηραμένων αρωματικών βοτάνων που θα κάνουν μοσχομυριστή την ντουλάπα σας, με τα πρώτα αποξηραμένα βότανα ήδη μέσα, διαλεγμένα από μας! Σε περίπτωση που επιθυμείτε μπορούμε να ράψουμε την θήκη από ένα δικό σας παλιό αγαπημένο ρούχο που δεν φοράτε πια, ώστε η κίνησή σας να είναι ακόμη περισσότερο προσωπική και αγαπησιάρικη.

Προτείνουμε επίσης, εκτός από τα κοντινά σας αγαπημένα πρόσωπα, να σκεφτείτε, όσοι από εσάς είχατε την τύχη να έχετε καλούς νονούς και είστε πια πολύ μεγάλοι για να σας πάρουν λαμπάδα, να τους χαρίσετε εσείς, σαν ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για τα παιδικά σας χαμόγελα που προήλθαν από τα δώρα τους, να τους χαρίσετε εσείς πια τις λαμπάδες αυτές με τα δικά σας ξεχωριστά μηνύματα αγάπης.

DSC_0004X DSC_0014X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν επιθυμείτε να μεταδώσετε την δύναμη της προσφοράς, της αγάπης και της επικοινωνίας στον παραλήπτη της λαμπάδας δώστε του την ευκαιρία να προσφέρει με την σειρά του μια λαμπάδα με το δικό του μήνυμα. Σε αυτή την περίπτωση, στην συσκευασία θα συμπεριλαμβάνεται μια δεύτερη λαμπάδα και μία ακόμη κορδέλα για χάρισμα.

Για το 2017 θα διαθέσουμε εκατό αριθμημένα σετ με την ένδειξη από 1/2017 έως 100/2017.

Η τιμή της ολοκληρωμένης πρότασής μας για λαμπάδα, όπως αναφέρετε παραπάνω, είναι 18 ευρώ ή 20 ευρώ, αντίστοιχα για το σετ της μιας ή των δύο λαμπάδων.

Και μερικές πληροφορίες ιστορικού ενδιαφέροντος πάνω στις οποίες χτίσαμε την ιδέα μας:

Βασιλείς, ηγεμόνες και στρατηγοί και διοικητικά στελέχη στηρίζονταν για χιλιάδες χρόνια στην κρυπτογράφηση, που χρησιμοποιήθηκε για τη μετατροπή της πληροφορίας μηνυμάτων από μια κατανοητή μορφή σε έναν «γρίφο», ο οποίος χωρίς τη γνώση του κρυφού μετασχηματισμού θα παρέμενε ακατανόητος. Στόχος της κρυπτογραφίας είναι να δώσει τη δυνατότητα σε δύο πρόσωπα να επικοινωνήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε ένα τρίτο πρόσωπο, μη εξουσιοδοτημένο (ένας αντίπαλος), να μην μπορεί να παρεμβληθεί στην επικοινωνία ή να κατανοήσει το περιεχόμενο των μηνυμάτων.

Οι Σπαρτιάτες γύρω στον 5ο π.Χ. αιώνα εφηύραν την «Κρύπτεια σκυτάλη», την πρώτη καταγεγραμμένη κρυπτογραφική συσκευή, στην οποία χρησιμοποίησαν για την κρυπτογράφηση τη μέθοδο της μετάθεσης. Όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, η «Λακεδαιμονική Σκυτάλη» ήταν μια ξύλινη ράβδος, ορισμένης διαμέτρου, γύρω από την οποία ήταν τυλιγμένη ελικοειδώς μια λωρίδα δέρματος ή περγαμηνής. Το κείμενο ήταν γραμμένο σε στήλες, ένα γράμμα σε κάθε έλικα, όταν δε ξετύλιγαν τη λωρίδα, το κείμενο ήταν ακατάληπτο εξαιτίας της αναδιάταξης των γραμμάτων. Ξετυλιγμένη, η λωρίδα φαινόταν σαν να περιέχει μια σειρά γράμματα χωρίς νόημα. Οι αγγελιαφόροι μετέφεραν τη δερμάτινη λωρίδα και ενίοτε τη φορούσαν σαν ζώνη, με τα γράμματα κρυμμένα στη μέσα μεριά. Για να ανασύρει το μήνυμα ο παραλήπτης, απλώς τύλιγε τη λωρίδα γύρω από μια σκυτάλη ίδιας διαμέτρου με αυτήν που χρησιμοποίησε ο αποστολέας. Ουσιαστικά, το «κλειδί» για την αποκρυπτογράφηση ήταν η περιφέρεια της σκυτάλης. Τα μηνύματα που μεταφέρονταν με τη μέθοδο αυτή, θα πρέπει να ήταν σύντομα, δηλαδή «λακωνικά». Μερικές φορές χρησιμοποιούσαν καθρέφτη ώστε τα γράμματα να γράφονται ανάποδα.

DSC_0055Χ DSC_0059Χ DSC_0028Χ

Η δεύτερη πρόταση μας για λαμπάδα, εκφράζει την αγάπη μας για την ζωγραφική. Η Στεφανία Βελδεμίρη εμπνέεται από τα βυζαντινά μονογράμματα και δημιουργεί νέα μονογράμματα, μόνο για σας! Εσείς απλά διαλέγετε το χρώμα της λαμπάδας που επιθυμείτε, (άσπρο, γαλάζιο, ροζ, μοβ) και μας λέτε το μονόγραμμα του βαφτιστηριού σας ή του αγαπημένου προσώπου σας όπου θέλετε να χαρίσετε την λαμπάδα. Επίσης μπορείτε να μας εμπνεύσετε για να γίνει το μονόγραμμα περισσότερο προσωπικό, με διάφορες λεπτομέρειες για δράσεις ή πράγματα που αγαπάει το άτομο το οποίο θα λάβει το ξεχωριστό σας δώρο. Έτσι μετά το Πάσχα, η μινιατούρα- τελαράκι με το μονόγραμμα, θα είναι ένα ενθύμιο ζωής. Η λαμπάδα θα είναι συσκευασμένη σε χειροποίητη υφασμάτινη θήκη.

Τιμή λαμπάδας, με ζωγραφισμένο τελαράκι και υφασμάτινη θήκη: 25 ευρώ

*Δεχόμαστε παραγγελίες μέχρι και την Παρασκευή 7 Απριλίου.

*Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α

*Για παραλαβή με courier επιβαρύνεστε με τα έξοδα αποστολής.
Εναλλακτικά  εντός Θεσσαλονίκης υπάρχουν δύο σημεία παραλαβής:
κεντρικά στη Φράγκων ή στην Αγγελάκη και δυτικά στην Καβάφη, στην Ευκαρπία
και φυσικά στην έδρα μας επί της Ανδρέου Δημητρίου 12

*Με κάθε αγορά σας από το εργαστήρι s.theta στηρίζετε έμπρακτα
την γυναικεία επιχειρηματικότητα και την καλλιτεχνική δράση.

*Για τις παραγγελίες σας: info@stheta.com / 6976432625

Κράτα το

Κράτα το

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Scroll to Top