Είναι μεγάλη η χαρά μας, όταν άνθρωποι που μας εμπιστεύτηκαν τις αγάπες τους προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα δώρο stheta για κάποιο πολύ αγαπημένο τους άτομο, επανέρχονται με νέες επιθυμίες. Κάπως έτσι, η Άννα και ο Παντελής, που μας γνώρισαν μέσα από ένα προσωπικό δώρο, μας ζήτησαν να φτιάξουμε το προσκλητήριο και τις μπομπονιέρες για την βάπτιση του δεύτερου παιδιού τους.
Με δεδομένο πως το μωράκι του ζευγαριού, από τη γέννησή του σχεδόν άρχισε τα ταξίδια με αεροπλάνα, σκεφτήκαμε να τα έχουμε σαν θέμα για τις μπομπονιέρες. Σύντομα όμως, και μετά τις πρώτες συνομιλίες μας με το ζευγάρι, αποφασίσαμε από κοινού να εντάξουμε όλα τα μεταφορικά στη θεματολογία μας. Έτσι, εκτός από τα αεροπλάνα, έκαναν την εμφάνισή τους στην έμπνευσή μας αερόστατα, αμάξια, τρένα, ακόμη και βαπόρια.
Οι μπομπονιέρες ζωγραφίστηκαν μία μία και δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε μια ολόιδια με μία άλλη, όσο και αν ψάξετε. Σε κάθε γραμμή του σχεδίου και σε κάθε πινελιά, η σκέψη μας ήταν στην αγάπη της οικογένειας για το νέο της μέλος. Σε μερικές ίσως μπορείτε να διακρίνετε μια μολυβιά και κανένα συννεφάκι δεν έχει όμοιό του. Ακόμη και αυτές που μοιάζουν ίδιες, είναι … διαφορετικές, αν τις παρατηρήσεις. Όπως και ο κάθε καλεσμένος, που θα φυλάξει τη μπομπονιέρα για ενθύμιο.
Για τα παιδιά που θα ήταν καλεσμένα στην βάπτιση, το ζευγάρι μας ζήτησε να φτιάξουμε παιδικές μπομπονιέρες. Δημιουργήσαμε λοιπον, μαράκες, χαρούμενες, φασαριόζικες και ζωγραφιστές με το θέμα της βάπτισης!
Το προσκλητήριο συμπεριελάμβανε όλα τα μεταφορικά μέσα γύρω από την γη και το μωράκι, χαρούμενο να πετάει με μέσο την αγάπη των δικών του.
Τα υλικά μας τα επιλέξουμε με μεράκι και σε κάθε μας βήμα οι γονείς του μικρού ήταν εκεί, για να τα διαλέξουμε μαζί.
Δημιουργήσαμε ένα ξύλινο κουτί για την μεταφορά των μπομπονιέρων, λιτό, με την ελπίδα να το χρησιμοποιεί σε όλη την διάρκεια της ζωής του ο μικρούλης και καθώς μεγαλώνει να φυλάει εκεί, τις πολύτιμες αναμνήσεις του.
Και τέλος, μια μικρή έκπληξη, ένα t-shirt με την ζωγραφιά του προσκλητηρίου!
Ένα project που καταευχαριστηθήκαμε σε όλες τις φάσεις του.
* Ευχαριστούμε την Άννα για το φωτογραφικό υλικό!
Η φωτογραφίες είναι δική της λήψεις του φωτογράφου Δημήτρη Βλάικου.