Μια φούστα από κουρέλια

Τα στεφάνια από κουρέλια του εργαστηρίου stheta ήταν η αφορμή, για μια μητέρα με φαντασία να μας ζητήσει να φτιάξουμε μία φούστα από κουρέλια για την κορούλα της. Στη διαδικασία κατασκευής συμμετείχαν μαζί μας στο εργαστήρι μαμά και κόρη, γεγονός που μας έκανε όλες πολύ χαρούμενες.

Ξεκινήσαμε διαλέγοντας πρώτες ύλες από τα υφάσματα που είχαμε στο εργαστήριο. Με πολύ χαρά η μικρή μας φίλη διάλεξε και μαζί μας έκοψε τα υφάσματα. Στη διάρκεια των εργασιών, σκεφτήκαμε πως θα ήταν ωραίο, η φούστα να ήταν φτιαγμένη και από αγαπημένα υφάσματα της μικρής. Έτσι, η μαμά της μας προμήθευσε και με νέα υλικά. Το επάνω μέρος της φούστας δημιουργήθηκε από ένα παλιό μπλου τζιν της μικρούλας, ενώ το κάτω μέρος από κόμπους αγαπημένων της κουρελιών. Εμείς φυσικά, βλέπουμε τους κόμπους από κουρέλια σαν λουλούδια, γι’ αυτό άλλωστε φτιάξαμε στεφάνια με αυτούς. Έτσι, η φούστα είναι πάντα ανθισμένη και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να σκεφτόμαστε και την μικρή μας φίλη, σαν ένα όμορφο ανθισμένο λουλουδάκι.

Στο στάδιο που ακολούθησε, αυτό του ραψίματος με την ραπτομηχανή, προσέξαμε ώστε η φούστα να γίνει πρακτικά ανθεκτική στον χρόνο.

Η συμμετοχή ενός μικρού παιδιού και της μητέρας του στην δημιουργία ενός ενδύματος, είναι μια ίσως σπάνια περίπτωση στις μέρες μας. Και ως σπάνια, είναι πολύτιμη. Είναι ωφέλιμο ένα παιδί να γνωρίσει την διαδικασία δημιουργίας ενός ρούχου. Να έρθει αντιμέτωπο με τον χρόνο που απαιτείται για τέτοιες εργασίες. Να έχει ενεργό συμμετοχή στην επιλογή των χρωμάτων ή των σχεδίων.

Εμείς πάλι, αγαπήσαμε πολύ την ιδέα της δημιουργίας ρούχων ή αξεσουάρ με τη χρήση παλαιών ρούχων! Όλοι ξέρουμε πως τα παιδιά έχουν ρούχα που δεν μπορούν να αποχωριστούν, που όμως δεν τους κάνουν καθώς μεγαλώνουν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε εμας, τους “μεγάλους”, με παλιά φθαρμένα ρούχα μας, που αγαπάμε πολύ.

Σας προτείνουμε να μαζέψετε όσα τέτοια ρούχα έχετε αγαπήσει πολύ, εσείς ή τα παιδιά σας και να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να δούμε μαζί τι μπορούμε να φτιάξουμε με αυτά. Μπορεί να είναι ένα καινούριο ρούχο, φτιαγμένο από τα παλιά σας ρούχα, αλλά όχι μόνο. Μπορούμε να μετατρέψουμε τα παλιά σας αγαπημένα ρούχα, σε ένα νέο αναπάντεχο δημιούργημα, όπως για παράδειγμα: ένα ριχτάρι για την πολυθρόνα σας, μια τσάντα, ένα φασμάτικο κάλυμα, για κάποιο από τα αγαπημένα βιβλία σας, μια θήκη για παιδικά παιχνίδια με τα παλιά αγαπημένα ρούχα του παιδιού σας, γιατί όχι μια κουβερτούλα; Οι ιδέες είναι πολλές και σίγουρα μιλώντας μαζί χιλιαπλασιάζονται.

Επικοινωνήστε μαζί μας, με όποιον τρόπο σας βολεύει:

Μέσω Email,
στο info@stheta.com,

Συμπληρώνοντας την Φόρμα επικοινωνίας

Τηλεφωνικά,
στα  +30 6976432625 / +30 6944288291

Ή προγραμματίζοντας την συνάντηση σας μαζί μας στο εργαστήριo,
στη διεύθυνση: Ανδρέου Δημητρίου 12,, Συκιές 56626, Θεσσαλονίκη

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Scroll to Top