Την Άνοιξη τη φτιάχνεις: οικιακό σπορείο – θερμοκήπιο stheta

Με τα γενέθλια του πάνω στην κορύφωση της Άνοιξης, τον μήνα της αναγέννησης  και της βλάστησης, όταν η φύση είναι ολάνθιστη και τα χαμόγελα τον ανθρώπων πιο μεγάλα και γλυκύτερα και με το ταλέντο του να μαστορεύει και να φτιάχνει μόνος  πράγματα, ο Δημήτρης, μας έκανε να σκεφτούμε: «γιατί όχι λοιπόν, και την Άνοιξη»;   Ένα μίνι οικιακό θερμοκήπιο –σπορείο, που λειτουργεί και ως υπενθύμιση του στίχου του Οδυσσέα Ελύτη «Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις», εμπνεύστηκε το εργαστήρι stheta για τον Δημήτρη, που έχει γενέθλια μέσα στην Άνοιξη και του αρέσει να μαστορεύει .

Ένα μίνι θερμοκήπιο είναι ένας μικρός κλειστός χώρος ανάπτυξης των φυτών. Μπορούμε μέσα σ’ αυτό να ξεκινάμε ετήσια ή πολυετή φυτά ή να τοποθετούμε φυντάνια για να σκληραγωγηθούν πριν τα μεταφυτέψουμε στον κήπο ή σε γλάστρες στο μπαλκόνι.  Κάθε σπόρος φέρει μέσα του την αιωνιότητα και την υπόσχεση μιας καινούριας ύπαρξης.

Το δώρο ολοκληρώνεται με μια σειρά από συνοπτικές οδηγείς αξιοποίησης του σχετικά με την θέση του, τον αερισμό, την σκίαση του, σχετικά με τις καλύτερες επιλογές για το  χώμα και τους σπόρους.  Ενδεικτικά συμπεριλάβαμε χώμα και σπόρους από φυτά για αρχάριους, που είναι εύκολο να αναπτυχθούν και είναι ιδιαίτερα αγαπητά: σπόρους λεβάντας, κατιφέ, πανσέ και πετούνιας. Προσθέσαμε ξεχωριστές οδηγίες και πληροφορίες, για κάθε φυτό και  φυσικά την παρότρυνση για περισσότερο ψάξιμο στο διαδίκτυο, για περισσότερο αναλυτική και  ολοκληρωμένη ενημέρωση. Για παράδειγμα, εμείς αγαπάμε πολύ το  www.kipologio.gr  της Αιμιλίας.

Όλο και πιο συχνά, οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν αυτό που οι κηπουροί πάντα γνώριζαν: η κηπουρική ωφελεί την υγεία μας, βοηθάει στη χαλάρωση σώματος  και πνεύματος, είναι ένα μυστικό μακροζωίας! Έτσι, το θερμοκήπιο γίνεται ένα ιδανικό δώρο για «Χρόνια Πολλά»!

Scroll to Top