«Σπίτι μας, σπιτάκι μας», κάθε σπίτι άλλο παιχνίδι!

Το «Σπίτι μας, σπιτάκι μας» είναι αγαπημένη δημιουργία μας. Πρόκειται για ένα επιτοιχίο παιχνίδι δράσης για όλη την οικογένεια. Στην κυρίως όψη του έχει επικάλυψη σιδήρου, ζωγραφισμένη με ακρυλικά χρώματα. Βασικό αξεσουάρ είναι μαγνητικά στοιχεία για πιόνια. Η πίσω όψη του ταμπλό είναι μια «κορνίζα» μπορεί να φιλοξενήσει, ζωγραφιές ή φωτογραφίες.

Στο μαγνητικό ταμπλό απεικονίζεται σχηματικά η κάτοψη του σπιτιού της οικογένειας με όλα τα δωμάτια του. Προσοχή όμως! Όπως αυτά είναι χωροθετημένα στην πραγματικότητα. Τα πιόνια, κρεμασμένα στο πλάι, είναι φτιαγμένα με βάση φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε συγκεριμένα άτομα. Εκτός απο τα μέλη της οικογένειας, μπορεί να είναι και αγαπημένοι φίλοι, που έρχονται συχνά το σπίτι. Το χρώμα και το μήκος μαλλιών, τα γένια ή τα γυαλιά και ό,τι άλλο στοιχείο θυμίζει το κάθε συγκριμένο πρόσωπο αποτυπώνεται στο αντίστοιχο πιόνι του.

Οι κανόνες είναι απλοί. Ο κάθε παίχτης παίρνει την φάτσα-πιόνι που τον απεικονίζει και διαλέγει στην τύχη τον χώρο που αυτή θα τοποθετηθεί. Όταν όλοι οι παίχτες λάβουν θέση στο ταμπλό, ο καθένας τους (όταν έρθει η σειρά του) διαλέγει ένα χρώμα από τα χρωματιστά πιόνια και έχει ένα λεπτό καιρό να τρέξει στο δωμάτιο που του αντιστοιχεί να φέρει κάποιο αντικείμενο στο χρώμα που έχει διαλέξει. Για πιο προχωρημένους παίκτες επιλέγεται και ένα γράμμα ώστε το αντικείμενο που έχει ως αποστολή να βρει να ξεκινά από αυτό το γράμμα. Για παράδειγμα:  Να φέρει ο μπαμπάς ένα ΡΟΖ αντικείμενο ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ Κ μέσα απ’ τηνΚΟΥΖΙΝΑ! Αν το παιχνίδι είναι ενός γύρου, μπορεί να βγει μια ιστορία από τα αντικείμενα που έχουν συλλεχτεί από όλα τα δωμάτια. Εναλλακτικά, παίζονται τόσοι γύροι όσα τα δωμάτια και κάθε παίχτης είναι υποχρεωμένος να περάσει από όλα τα δωμάτια.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το συγκεκριμένο έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης ΑΓΑΠΕΣ  τον περασμένο Φεβρουάριο και  ΔΕΝ διατίθενται προς πώληση. Θα χαρούμε όμως να δημιουργήσουμε ένα δικό σας «Σπίτι μας, σπιτάκι μας», κομμένο και… ζωγραφισμένο στα μέτρα του σπιτιού και της οικογένεια σας.  Το κόστος ξεκινάει από 200,00 +24%ΦΠΑ  Για πληροφορίες: 6976432625 / info@stheta.com

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Scroll to Top