Καθώς βιώνουμε το στολισμένο μας σπίτι. Αμέτρητες ιδέες!

Έχει φτάσει ο καιρός που οι περισσότεροι από εμας  έχουμε στολίσει (κυρίως όσοι έχουν παιδιά στο σπίτι) ή ετοιμαζόμαστε να στολίσουμε το σπίτι για τα Χριστούγεννα. Ήδη λοιπόν, ή σε λίγες μέρες μέρες το πολύ, θα ζούμε μέσα σε στολισμένα σπίτια. Αν διατηρούμε το σπιτικό μας πολλά χρόνια, σίγουρα έχουμε έτοιμο τον Χριστουγεννιάτικο “εξοπλισμό” μας. Αν είμαστε φρέσκοι στη νέα μας κατοικία, ίσως είμαστε στο στάδιο της δημιουργίας του γιορτινού αυτού “εξοπλισμού”. Σε κάθε περίπτωση, ο κάθε ένας από μας, μοναδικός, ζει ανάμεσα στον χριστουγεννιάτικο γιορτινό στολισμό που τον εκφράζει.

 

Καμιά φορά υπάρχουν στολίδια ή διακοσμητικά αντικείμενα που τα αγαπάμε, μα δεν μας εκφράζουν πια αισθητικά. Δεν είναι άσχημη ιδέα να τα μαζέψουμε, να ρωτήσουμε τους φίλους μας αν συμβαίνει το ίδιο και με αυτούς και να κανονίσουμε μια συνάντηση για ανταλλαγή των πρώην αγαπημένων μας στολιδιών. Έτσι, τα αγαπημένα μας στολίδια θα είναι σε αγαπημένα χέρια, ενώ όσοι εμπλακούν στην ανταλλαγή, θα έχουν μια πολύ αγαπησιάρικη ανανεωμένη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Κάποιες γωνιές με μερικά αγαπημένα παλιά στολίδια φίλων, θα μας τους θυμίζουν και θα ζωγραφίζουν χαμόγελα στα πρόσωπά μας.

Αν πάλι είμαστε έτοιμοι για μια ριζική χριστουγεννιάτικη ανανέωση ολόκληρου του στολισμού μας, γιατί να μην χαρίσουμε τα παλιά είδη διακόσμησης μας, στο κοντινότερο σχολείο ή κοινωφελές ίδρυμα, στο οποίο έχουμε ή μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση;
Και φυσικά, για όσους αγαπούν τις μεταποιήσεις και την χειροτεχνία, τι πιο όμορφο από το να μεταμορφώσουν με τα χεράκια τους, τα παλιά τους στολίδια.

  • Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε όμορφα στολίδια με το τίποτα, όπως για παράδειγμα μια γιρλάντα από το ποπ κορν που περίσσεψε απ’ την τελευταία ταινία που είδατε στο σινεμά.
  • Αν αγαπάτε την ζαχαροπλαστική, φτιάξτε στολίδια φαγώσιμα, γιορτινά χριστουγεννιάτικα κουλουράκια, τα οποία θα τρώτε μέχρι τις γιορτές και θα ανανεώνετε κάθε φορά που αυτά θα εξαφανίζονται από το δέντρο σας.
  • Αν έχετε παιδιά ή φίλους με παιδιά, δεν χρειάζεται να σας το πούμε εμείς πως τα στολίδια που μπορούν να φτιάξουν με την φαντασία τους και ότι υλικά κι αν βρεθούν μπροστά τους είναι τα καλύτερα όλων.
  • Ακόμη και αν απλώς αλλάξετε την θέση που τοποθετείτε το χριστουγεννιάτικο σας δέντρο, όλα αλλάζουν!
  • Γράψτε κάρτες στους αγαπημένους σας παρέα με ζεστή σοκολάτα ή τσάι με κανέλα ή ακόμη καλύτερα φτιάξτε τις δικές σας κάρτες και ευχηθείτε στους αγαπημένους σας.

Αν δεν ήσασταν αρκετά προνοητικοί ώστε να έχετε ήδη παραγγείλει τα δώρα σας από μας, προγραμματίστε την αγορά των δώρων σας και μην διστάσετε να φτιάξετε χειροποίητα δώρα για τους αγαπημένους σας.

Οι ιδέες είναι άπειρες!  Εμείς σας παροτρύνουμε, ο στολισμός του σπιτιού να μην κρατήσει μια μέρα, να μην γίνει για να “ξεμπερδεύουμε με ατή την υπόθεση”, αλλά να να είναι μια διαδικασία που κρατάει όλες τις μέρες πριν τις γιορτές και σε όλη την διάρκεια των γιορτινών ημερών. Με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους που μπορείτε να φανταστείτε. Με την αγορά ενός μικρού στολιδιού που θα αγαπήσετε σε μια βόλτα σας στην πόλη. Με μικρές συναντήσεις με φίλους για να φτιάξετε μαζί χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Με μαζώξεις οικογενειακές για χριστουγεννιάτικα μαγειρέματα, με φαντασία, χαμόγελο και χαρά.

Εμεις φέτος, στολίσαμε μίνιμαλ αλλα με πολύ χρώμα!

Αυτό που τελικά θα μείνει, είναι οι γλυκές αναμνήσεις, οι μυρωδιές, η ζεστασιά και η  κυρίως η αγάπη.

Κράτα το

Scroll to Top