Το εργαστήρι stheta και οι πρώτες ύλες των έργων του

Στο stheta εργαστήρι, δεν κάνουμε διακρίσεις στην χρήση των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε τα έργα μας. Όσο διαρκεί το πρώτο και σημαντικότερο για μας στάδιο της δημιουργίας, δηλαδή το ψάξιμο του τρόπου, για το πως μπορούμε να μετατρέψουμε σε έργο τέχνης ή χρηστικό αντικείμενο την ιδέα σας, την αγάπη σας, όλα τα υλικά του κόσμου στροβιλίζονται στο μυαλό μας. Αγαπάμε τα φυσικά υλικά, αλλά μας αρέσουν εξίσου πολύ και τα βιομηχανικά κατασκευάσματα. Οι πρώτες ύλες μας, μπορεί να είναι τα πάντα!

 

stheta-cloth      stheta-herbs     stheta-pipes     stheta-plastic     stheta-wood

Μας αρέσει να ψάχνουμε ανάμεσα σε σύγχρονα υλικά, όπως για παράδειγμα fiberglass, πλαστικά φύλλα ή μεταλλικά στοιχεία όσο μας γοητεύει να δουλεύουμε με υλικά της φύσης, το ξύλο, το βαμβάκι ή το μετάξι που έγιναν ύφασμα ή αποξηραμένα φύλλα και λουλούδια. Θα μπορούσαμε επί ώρες να απαριθμούμε υλικά που αγαπάμε, θα αρκεστούμε όμως στο να σας πούμε πως οι άπειρες δυνατότητες επεξεργασίας όλων των πρώτων υλών μαζί την εκάστοτε επιθυμία σας και την αγάπη μας να κάνουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται χαρούμενους είναι τα βασικά συστατικά της έμπνευσής μας.

Μας αρέσει η πρόκληση δημιουργίας εξ’ αρχής ενός αντικειμένου ή ενός έργου τέχνης. Έτσι απολαύσαμε την δημιουργία των ξύλινων κύβων για το παιχνίδι του Βασίλη, χαρήκαμε την μυρωδιά του κομμένου ξύλου και όσο έπεφτε το πριονίδι σκεφτόμασταν τι θα μπορούσαμε δημιουργήσουμε με αυτό. Δεν θέλαμε να αγοράσουμε έτοιμους ξύλινους κύβους για να ζωγραφίσουμε τις αγάπες της οικογένειας του Βασίλη, μα θέλαμε να τους κόψουμε και να τους ζωγραφίσουμε στα μέτρα της έμπνευσής μας.

stheta-cubes

Μας αρέσει όμως εξίσου  να μεταποιούμε αντικείμενα από την συλλογή μας “χρησιμοποίησε το” που συνεχώς εμπλουτίζουμε ή δικά σας αντικείμενα φορτισμένα με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, όπως στην περίπτωση της καρέκλας που αφηγείται το διήγημα του Ιτάλο Καλβίνο “Ζωή”.

stheta-chair

Κάθε έργο μας, είναι για μας ένας ολόκληρος κόσμος. Αγαπάμε τις στιγμές που περνάμε προκειμένου να μορφοποιήσουμε τις ιδέες μας, αγαπάμε τις αναζητήσεις υλών και αγαπάμε το πρακτικό κομμάτι της δημιουργίας. Κυρίως όμως αγαπάμε τα χαμόγελα των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται.

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Scroll to Top