Φτιάξτε παπαρουνοπριγκίπισσες μαζί με τα παιδιά σας!

Η άνοιξη ήρθε για τα καλά και φωτίζει τις μέρες μας, ζεσταίνει τις καρδιές μας. Μερικές φορές με το απαλό χάδι του ήλιου στα μάγουλα, οι παιδικές μας αναμνήσεις γλυκαίνουν το μυαλό μας. Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια από τις πιο πολύτιμες ανοιξιάτικες παιδικές αναμνήσεις μας. Όταν οι γονείς μας τις Κυριακές, μας πήγαιναν μικρές εκδρομές και το μόνο που κουβαλούσαμε μαζί μας ήταν τα χαμόγελα και το κολατσιό μας. Γιατί τα παιχνίδια τα φτιάχναμε μόνοι μας. Θυμόμαστε με τι θαυμασμό αντικρίσαμε την πρώτη μας παπαρουνοπριγκίπισσα και πόσο μαγικά μας φαινόταν τα χέρια του μπαμπά μας, καθώς με υπομονή μας εξηγούσε την διαδικασία… Και τι καμάρι όταν τελικά μετά από μερικές προσπάθειες φτιάχναμε κι εμείς την δική μας πριγκίπισσα!

detail-1434536_640

Καθώς τα χρόνια πέρασαν, με την σειρά μας κι εμείς φτιάξαμε με τα παιδιά μας τις δικές τους παπαρουνοπριγκίπισσες και ήρθε η ώρα να μοιραστούμε τον μαγικό τους κόσμο μαζί σας! Γιατί το εργαστήρι s.theta δίνει μεγάλη σημασία στα δώρα που είναι ιδιαίτερα πολύτιμα. Σαν μια παιδική ανάμνηση.

Ακολουθήστε τις οδηγίες μας, βάλτε την φαντασία σας μπρος και εξαπλώστε το παπαρουνοβασίλειο της αγάπης μαζί με την οικογένεια σας και τους αγαπημένους σας φίλους!

Βήμα 1: Διαλέξτε μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα και προγραμματίστε μια μίνι εξόρμηση στο κοντινότερο άλσος, πάρκο, δασάκι, χωράφι που σας αρέσει.

Βήμα 2: Βρείτε που φυτρώνουν μπόλικες παπαρούνες! Τρέχοντας, περπατώντας, παίζοντας κυνηγητό ή κρυφτό!

Βήμα 3: Διαλέξτε προσεκτικά και κόψτε δύο μπουμπούκια παπαρούνας κλειστά ,αλλά σχεδόν έτοιμα να ανοίξουν.

zafiro 087

Βήμα 4: Ανοίξτε τα μπουμπούκια απαλά, στα σημεία όπου τα πράσινα καλύμματα έχουν τις γραμμούλες που ανοίγουν όταν ανθίζει η παπαρούνα.

zafiro 088

Βήμα 5: Αφαιρέστε τελείως τα πράσινα καλύμματα και τα κόκκινα φύλλα από το ένα μπουμπούκι και ανοίξτε ελαφρά τα πράσινα καλύμματα από το άλλο.

zafiro 090

Βήμα 6: Αφαιρέστε πολύ απαλά τους μαύρους σπόρους από το μισό “κεφάλι” της πριγκιπισούλας και αρχίστε απαλά να “ξεδιπλώνεταε” τα κόκκινα πέταλα – φουστάνι από το άλλο μπουμπούκι, με προσοχή, ώστε να μην κοπούν τα πράσινα καλύμματα- μπέρτα της πριγκίπισσας.

zafiro 091

Βήμα 7: Ανοίξτε τα πέταλα – φουστάνι, φτιάχνοντας το σχέδιο του φορέματος που επιθυμείτε. Κοιτάξτε, κάτω από την μπέρτα ξεπροβάλει το μαύρο γιακαδάκι του φουστανιού!

zafiro 092

Βήμα 8: Με ένα μυτερό, πολύ λεπτό ξυλάκι ανοίξτε μια τρυπούλα στο κάτω μέρος του κεφαλιού της πριγκίπισσας και προσαρμόστε το σώμα της στο κεφάλι.

zafiro 095

Βήμα 9: Βρείτε όνομα στην πριγκίπισσα, φτιάξτε της μια οικογένεια, φίλες, φίλους και με σύντροφο την φαντασία σκαρφιστείτε παπαρουνο – ιστορίες.

zafiro 106           zafiro 105               zafiro 103              zafiro 099                     zafiro 098

Η εμπειρία, ο κοινός ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά, η επαφή με την φύση, το παιχνίδι, όχι σαν καταναλωτικό είδος, μα σαν ιδιοκατασκευή, γίνονται μνήμες ανεκτίμητες, στιγμές φυλαχτά. Καλό παιχνίδι και καλή, όμορφη, ανθισμένη Άνοιξη!

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Scroll to Top