Χαρά ζωγραφιστή. Χρώματα λαδιού σε λινό.

Είμαστε διπλά και τρίδιπλα χαρούμενες, όταν οι ίδιοι άνθρωποι που μας εμπιστεύτηκαν την αγάπη τους μια φορά, προκειμένου να πάρει σχήμα και μορφή, επιστρέφουν και ξαναεπιστρέφουν με νέες ιδέες και μας εμπνέουν για νέες δημιουργίες. Το εργαστήρι s.theta αγαπάει τις προκλήσεις και πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σύνθεση ενός ζωγραφιστού έργου, που εχει ως δημιουργικό στόχο “να είναι αέρινο” και “να αποπνέει χαρά”; Ακόμη ψηλότερα ανεβαίνει ο πήχης, όταν το σπίτι που θα φιλοξενήσει το έργο μας είναι ιδιαίτερα προσεγμένο αισθητικά και κάθε του γωνιά του έχει φτιαχτεί με μεράκι από τους ιδιοκτήτες τους και αντικατοπτρίζει τη ζεστασιά και την αγάπη, που κυριαρχούν στον χώρο.

Για αρκετό καιρό δουλέψαμε σε προσχέδια, φτιάξαμε και πετάξαμε αρκετά έργα που δεν μας ικανοποιούσαν στο έπακρο. Ποτέ δε σταματάμε να πειραματιζόμαστε, μέχρι να δούμε μπροστά στα μάτια μας μια δημιουργία που θα μας αρέσει πάρα πολύ και θα μας δίνει την πεποίθηση πως θα αρέσει εξίσου πολύ και στον άνθρωπο ή τους ανθρώπους για τους οποίους προορίζεται. Γι αυτή την διαδικασία ο χρόνος είναι φίλος και βοηθός μας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε ως δεδομένη μια γενική κατεύθυνση για τα χαρούμενα χρώματα που θα κυριαρχούσαν στο έργο. Είχαμε επίσης και μερικά αγαπημένα θέματα της μητέρας της οικογένειας του σπιτιού. Έμενε να βρούμε τον δικό μας προσωπικό τρόπο έκφρασης, για να ενσωματώσουμε σε αυτόν την αγάπη της μητέρας για το σπιτικό της και την οικογένειά της.

Ένα χαρούμενο χρωματιστό κορίτσι με το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού, ήταν τελικά η ιδέα που μας κέρδισε και μας ενέπνευσε να δουλέψουμε πάνω στη ζωγραφιστή εκδοχή της. Την στολίσαμε με λουλούδια φανταστικά που είναι γεμάτα όνειρα, χαμόγελα, γελαστές αναμνήσεις και χαρούμενες στιγμές που θα έρθουν. Επειδή κύρια πηγή της έμπνευσής μας ήταν η μητέρα της οικογένειας, το έργο δεν θα μπορούσε παρά να αποπνέει, ευγένεια, καλοσύνη και αγάπη.

Για την δημιουργία του έργου, επιλέξαμε τα χρώματα λαδιού πάνω σε λινό. Οι πινελιές της ζωγραφιάς είναι φίνες και στιλπνές και δημιουργήθηκαν με αργές και ήρεμες κινήσεις, ώστε να μεταδώσουν την ενέργειά τους στον χώρο. Οι πινελιές, μόνο στο λευκό φόντο εμφανίζονται διακριτικά ανάγλυφες σε κυκλικές φόρμες, υποδηλώνοντας πως μια όμορφη και χαρούμενη ανεμελιά που μπορεί να υπάρχει σε κάθε όμορφη και απλή μέρα της οικογένειας.

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Scroll to Top